fbpx

BLOG | Dakterras aanleggen

Verboom Gardens | Dakterras

Dakterras aanleggen: Een Oase Boven de Stad

Een dakterras aanleggen, dat doe je niet alleen voor de luxe uitstraling. Het is namelijk ook een slimme manier om optimaal gebruik te maken van de beschikbare buitenruimte. Zeker als je in de stad woont en je weinig buitenruimte hebt.  Ben je op zoek naar inspiratie of wil je meer weten over de mogelijkheden voor het aanleggen van je dakterras? In deze blog vertellen we je alles over de kosten, het ontwerp en het aanleggen van een dakterras, 

Aanleggen dakterras: Wat kost dat nou?

Een veelgestelde vraag bij het aanleggen van een dakterras is wat het kost om een dakterras aan te laten leggen door een hovenier. De kosten van een dakterras zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is natuurlijk de grootte cvan het dakterras erg belangrijk. Maar ook de keuze van het materiaal, de benodigde constructie en eventuele extra’s. Hierbij kun je denken aan tuinmeubilair en beplanting. Verboom Gardens heeft dakterrassen aangelegd voor nog geen € 1000,-, maar ook terrassen van € 20.000,-. De prijzen kunnen dan ook enorm uiteenlopen en zijn afhankelijk van jouw wensen en budget. 

Om een goed beeld te krijgen van wat jouw dakterras gaat kosten, gaan wij eerst met jou je wensen bespreken en natuurlijk het dakterras opmeten. Wij kunnen een ontwerp voor jouw dakterras maken, maar misschien heb je zelf al een ontwerp gemaakt waar wij mee kunnen werken. In het terrasontwerp kijken we naar de materialen die je wilt terugzien op je terras. Wil je veel planten of juist weinig? Welke materialen voor de plantenbakken wil je gebruiken? Ga je voor cortenstaal of juist voor hout? En wil je tegels op je dakterras of liever een houten vlonder? Al deze factoren zijn van toepassing op de uiteindelijke prijs van je terras. Zelf kijken wij vaak naar de mogelijkheden binnen het budget van onze klant en weten hier vaak een supermooi ontwerp van te maken. Uiteraard altijd met oog voor kwaliteit en duurzaamheid!

Dakterras tegels: Wat voor tegels op een dakterras?

Bij het kiezen van de juiste tuintegels voor je dakterras is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Denk hierbij aan duurzaamheid, waterbestendigheid en esthetiek. Populaire opties voor tuintegels op je dakterras zijn keramische tuintegels. Deze tuintegels heb je in allerlei formaten en stijlen. Je hebt keramische tuintegels in betonlook, maar ook zelfs in een houtlook! Zo heb je een natuurlijke uitstraling, maar toch met weinig onderhoud. Keramische tuintegels zijn onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekbestendig, behouden hun kleur en hebben een lange levensduur. Wil je iets voordeligere tegels, kies dan voor betontegels. Betontegels zijn er in vele formaten en het voordeel hiervan is dat deze tuintegels voordeliger zijn in aanschaf. Wel hecht vuil zich beter aan deze tuintegels, dus vragen ze iets meer onderhoud dan de keramische tuintegels. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van je persoonlijke voorkeuren en budget.

Dakterras aanleggen: kun je dat zelf?

Het aanleggen van een dakterras vereist zorgvuldige planning en expertise. Verboom Gardens kan je helpen bij elke stap van het proces. Van het ontwerpen en bouwen van de constructie, tot het kiezen van de juiste materialen en het aanleggen van de bestrating en beplanting. Het is belangrijk om samen te werken met een professional om ervoor te zorgen dat het dakterras er niet alleen mooi uitziet, maar ook veilig is!

Dakterras inspiratie: Waarop letten bij een dakterras?

Bij het ontwerpen van een dakterras zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Belangrijk is de draagkracht van het dak, de toegankelijkheid, de privacy, de windbelasting en de gewenste functionaliteit. Een goed doordacht ontwerp zorgt voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en eventuele beperkingen van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Verboom Gardens kan je hier alles over vertellen en beoordelen wat de mogelijkheden zijn voor jouw dakterras. 

Hovenier dakterras: Kan op elk dak een dakterras?

Niet elk dak is geschikt voor de aanleg van een dakterras. Factoren zoals de draagkracht van het dak, de bouwvoorschriften en eventuele beperkingen van de Vereniging van Eigenaren (VvE) spelen een belangrijke rol bij de haalbaarheid van een dakterras. Het is daarom aan te raden om een professionele hovenier in te schakelen voor een grondige inspectie en advies op maat. Met de juiste planning en expertise kan vrijwel elk dak worden omgetoverd tot een prachtig dakterras, maar het is belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen. Zo waarborg je de veiligheid van je dakterras!  

Wil jij ook een dakterras?

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw terras. Neem contact met ons op voor een offerte via telefoonnummer 06 24 37 31 55 of stuur een mail naar info@verboomgardens.nl. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op onze Instragram of TikTok!

© 2024 Verboom Gardens. Alle rechten voorbehouden

Deel dit project met anderen :

Heeft u vragen?

Aarzel niet om contact met mij op te nemen.