fbpx

BLOG | Moderne strakke tuin

Moderne strakke tuinen

Moderne strakke tuinen

Een moderne strakke tuin vraagt om een goede voorbereiding. Het is goed je van te voren te verdiepen in de mogelijkheden en jouw wensen. Houd je van minimalistisch en strakke borders? Of wil je graag een strakke tuin met ronde vormen? Misschien wil je wel een combinatie van allebei!

Het beste kun je beginnen met het maken van een moodboard. Hier verzamel je al je strakke voortuin ideeën. Pinterest is een handige site voor het opdoen van tuinideeën en afbeeldingen van tuinideeën op te slaan. Je maakt een board aan en voegt hier de tuinideeën op Pinterest aan toe die passen bij jouw beeld van jouw moderne tuin. Dit is handig wanneer je zelf je tuin gaat aanleggen of als je een hovenier inschakelt.

Strakke voortuin ideeën 

Zodra je al jouw tuinideeën hebt verzameld, is het verstandig om te gaan kijken welke materialen te wilt zien in jouw tuin. Een moderne strakke tuin vraagt om moderne strakke materialen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld cortenstaal, zink, rvs en beton.  Zo zijn wij vooral fan van een cortenstaal plantenbak met hierin een mooie olijfboom! In tuinideeën voor strakke tuinen vind je vaak mooie strakke groene gazons. Ook kun je denken aan een strakke pergola van douglashout, met en mooie klimplant zoals een blauwe regen. Tuinideeën genoeg! Het voorwerk van het verzamelen van al deze Aziatische hoornaar is al minstens net zo leuk!

Het concept van een moderne strakke tuin

Een moderne strakke tuin wordt gekenmerkt door strakke lijnen, minimalistische elementen en goed gedefinieerde ruimtes. Het doel is om een strakke en eigentijdse buitenruimte te creëren die functioneel is. Daarnaast is de tuin natuurlijk ook mooi om naar te kijken. Bij het ontwerpen van zo’n tuin is het belangrijk om te spelen met contrasten, texturen en vormen om een mooi resultaat te creëren.

Strakke tuin met borders

Een populaire keuze voor moderne strakke tuinen is het gebruik van borders om verschillende zones te maken in de tuin. Deze borders kunnen worden gemaakt van diverse materialen. Je kunt ze maken van beton, hout of metaal. Ze worden gebruikt om planten, bloemen en struiken op een georganiseerde manier te scheiden van gras of tegels. Strakke tuinen met borders bieden niet alleen structuur, maar ook een gevoel van orde en symmetrie dat perfect past bij een moderne strakke tuin.

Strakke tuin met ronde vormen

Hoewel strakke tuinen vaak geassocieerd worden met rechte lijnen en hoekige vormen, kunnen ronde elementen juist een hele mooie toevoeging zijn. Door het toevoegen van cirkelvormige terrassen, ronde plantenbakken of gebogen looppaden, kun je een speels contrast creëren met de strakke lijnen van de tuin. Deze zachte rondingen brengen een gevoel van beweging en dynamiek in de moderne tuin, waardoor de tuin een levendige uitstraling krijgt.

Tuinverlichting

Om ook ’s avonds van de tuin te kunnen genieten is gekozen voor goede tuinverlichting, die de tuin sfeervol verlicht in het donker. Zo kun je niet alleen overdag genieten van je tuin, maar ook in de avonduren!

Strakke tuin met siergrassen

Siergrassen zijn een hele goede toevoeging aan moderne strakke tuinen vanwege hun elegante uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter. Met hun slanke en sierlijke bladeren voegen ze textuur en beweging toe aan de tuin. Daarnaast  zorgen ze voor een gevoel van lichtheid en luchtigheid. Door siergrassen strategisch te plaatsen langs borders, paden of waterpartijen, kun je een subtiel contrast creëren met de strakke borders van de tuin.

 

Inspiratie voor moderne strakke borders

Ben je op zoek naar inspiratie voor het ontwerpen van moderne strakke borders? Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Gras en grind: Combineer strakke lijnen van gras met grindpaden voor een minimalistische en onderhoudsvriendelijke border.
  • Cortenstaal plantenbakken: Voeg een industrieel tintje toe aan je tuin met cortenstaal plantenbakken gevuld met siergrassen en andere winterharde planten.
  • Verticale tuinen: Creëer een levend kunstwerk met verticale tuinen gevuld met een mix van klimplanten en decoratieve grassen.
 

Strakke achtertuinen

Je achtertuin is een verlengstuk van je huis en verdient eigenlijk net zoveel aandacht als je interieur. Met een strakke achtertuin kun je een naadloze overgang creëren tussen binnen en buiten, waardoor je een rustig en stijlvol geheel creëert.

Verlichting met strakke achtertuin

Bij een strakke achtertuin hoort natuurlijk ook mooie verlichting. De verlichting zorgt voor een warm effect in je moderne tuin. Daarnaast kun je hierdoor ook ’s avonds genieten van je tuin! Denk in het ontwerp van je strakke achtertuin aan een zitkuil of een loungeplek en kies voor een goed verlichtingsplan. Jouw tuin wordt dan de plek waar je ’s avonds met familie of vrienden nog uren kunt doorbrengen als de zon al onder is.

 

Tips voor een strakke tuin met gras

Wil je een strakke tuin met gras creëren? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Kies voor kunstgras: Kunstgras biedt de uitstraling van echt gras zonder het gedoe van maaien en onderhoud. Bovendien blijft het het hele jaar door groen, wat ideaal is voor een strakke en verzorgde uitstraling. Verboom Gardens is official partner van Royal Grass. Royal Grass levert niet van echt te onderscheiden kunstgras van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt meer lezen over de producten van Royal Grass op www.royalgrass.nl.
  • Houd het eenvoudig: Ga voor een minimalistisch ontwerp met een groot grasveld omringd door borders met siergrassen. Dit zorgt voor een harmonieuze en evenwichtige uitstraling in de tuin.
  • Denk aan functionaliteit: Overweeg het gebruik van gras als speelruimte voor kinderen of huisdieren, of als zachte ondergrond voor tuinmeubilair en loungeplekken.
 

Conclusie

Het creëren van een moderne strakke tuin is een spannend proces waarbij je kunt spelen met vormen, texturen en contrasten om een unieke buitenruimte te creëren die perfect past bij jouw stijl en levensstijl. Of je nu kiest voor strakke tuinen met borders, ronde vormen of siergrassen, het belangrijkste is om je eigen visie te volgen en een tuin te creëren waar je trots op kunt zijn.

Uiteraard kan Verboom Gardens je hierbij helpen! Wanneer je zelf al je tuinideeën voor een moderne strakke achtertuin hebt verzameld,  kijken wij met je mee en zorgen wij voor een vakkundige uitvoering hiervan. Maar ook als je nog geen tuinideeën hebt staan we voor je klaar. Samen bespreken we jouw wensen en maken we een prachtig tuinontwerp dat hierbij past. Neem contact met ons op via 06-24373155 of stuur een mail naar info@verboomgardens.nl voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Deel dit project met anderen :

Heeft u vragen?

Aarzel niet om contact met mij op te nemen.